Saturday, 19 November 2011

TAHNIAH PAS & PKR !! BAGI RUANG & PELUANG KAFIR LAKNAT SENTUH SENSITIVITI ISLAM !!!


Korban: DAP sengaja perlekeh sensitiviti Islam

KUALA LUMPUR 17 Nov. - Tindakan Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok mengagihkan sendiri daging korban kepada masyarakat Islam baru-baru ini menggambarkan budaya DAP yang sengaja memperlekeh sensitiviti umat Islam.

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, lebih malang apabila parti pembangkang itu akan mempertahankan perbuatan mereka dengan menuding jari ke arah UMNO yang dikatakan sengaja mengada-adakan cerita.

''Dalam keadaan begitu, kita perlu melihat sensitiviti dan hormat kepada masyarakat setempat.

''Jika ada orang yang tidak senang dengan perkara ini kenapa perlu memaksa diri kita melakukannya? Nanti mereka tuduh UMNO pula yang sengaja adakan cerita,'' katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Baru-baru ini, dua blog http://novandri.blogspot.com dan http://klxpress.-blogspot.com mendedahkan perbuatan Teresa tersebut.

Walaupun secara hukumnya, perbuatan Teresa mengagihkan daging korban itu tidak haram tetapi ia boleh mengundang ketidakselesaan kepada umat Islam.

Bagaimanapun, blog-blog tersebut tidak pula menjelaskan bila dan di mana gambar Teresa itu dirakamkan.

Menurut Khairy, pemimpin-pemimpin DAP akan mengambil apa saja peluang serta bersikap hipokrit bagi meraih undi.

''Apabila berdepan dengan kaum India, mereka kata akan menentang ibadah korban dilakukan di sekolah atau tempat awam, tapi dengan orang Islam pula mereka pula yang terlibat mengagih daging korban,'' katanya.

Credit to : Utusan Online

Pada aku.. kalau tak ada Melayu Islam bangsat dalam PAS & PKR.. confirm benda2 funny bodoh macam ni tak terjadi...!!! tuihhh... sial la...!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...