Wednesday, 14 December 2011

WAJIB BACA EDISI KEBANGKITAN MELAYU !!! DALANG 13 MEI DIBOGELKAN YB ZUL !!!

Zul bongkar agenda jahat DAP

PENGUNGKAIAN

Proklamasi-proklamasi Darurat oleh PM Najib di Dewan Rakyat baru-baru ini digunakan sepenuhnya oleh Zulkifli Nordin MP Kulim Bandar Baharu untuk menelanjangi semaunya Lim Kit Siang dan DAP, parti yang didakwa oleh YB itu sebagai pencetus kepada peristiwa berdarah 13 Mei hingga merenggang dan memecahbelahkan orang-orang Melayu dan Cina di Negara ini.

Zulkifli Nordin yang diberikan laluan oleh Ibrahim Ali sewaktu MP Pasir Pas sedang membahaskan usul mengambil peluang secukupnya membelasah Lim Kit Siang dan DAPwalaupun perbahasannya cuba disekat oleh Speaker Dewan Rakyat ketika itu dan semua MP DAP termasuklah rakan mereka darip[ada PAS dan PKR berdiam diri bila Zulkifli Nordin menyerang bertubi-tubi. Tidak ada seorang pun wakil pembangkang bangun menyanggah hujah-hujah yang dilemparkan oleh MP Kulim itu dan seolah-olah mengakui segala kebenarannya.

Kepada yang buta sejarah, pendedahan dalam Dewan Rakyat yang dilakukan oleh Zulkifli Nordin itu harus membuka mata mereka tentang niat jahat DAP yang mahu menguasai Negara ini dengan memperalatkan PAS dan PKR.

Malah orang Melayu terutamanya harus menyedari dengan segera taktik licik dan jahat DAP ini untuk menguasai Malaysia ini berpaksikan slogan mereka Malaysia Malaysian dengan tidak membenarkan mereka terus dijadikan alat untuk dipecahkan kesatuan Melayu yang telah diikat kukuh sekian lama..

Melayu yang lupa sejarah terus sanggup membiarkan diri mereka dijadikan perkakas oleh DAP.Melayu yang hilang jati dirinya sudah mula rela menjadi barua DAP untuk menyerang sesama Melayu.Melayu yang semakin lupa Allah itu Tuhannya sudah mula bersedia untuk menerima agama-agama baru yang DAP sedang suntik ke dalam masyarakat hari ini.

Andainya pendedahan yang dilakukan oleh Zulkifli Nordin ini gagal diambil sebagai iktibar untuk mengelak penjajahn baru dalam Negara kita maka benarlah seperti yang sedang diperkatakan ini, Melayu akan diberi tanggungjawab sebagai Perdana Menteri sedangkan tangan-tangan DAP akan menggerakkannya,Melayu hanya patung seperti yang sedang berlaku di Selangor dan pernah berlaku selama 11 bulan di Perak.

Di bawah ini saya perturunkan inti perbahasan Zulkfli Nordin di Dewan Rakyat baru-baru ini…:-

`Mohon mencelah Tuan Yang di-Pertua. Yang Berhormat Pasir Mas sedar atau tidak, apabila kita dengar tadi Yang Berhormat Ipoh Timur bercakap seolah-olah beliau lupa apa yang beliau dan parti beliau lakukan yang menyebabkan Ordinan Darurat 1969, peristiwa 13 Mei berlaku.


LKS dalang peristiwa berdarah!

Saya mahu baca semula Yang Berhormat sebab ada di kalangan kita di sini lupa atau buat-buat lupa setelah bersekongkol sekatil dengan DAP parti racist dan cauvinis ini, dia lupa apa yang berlaku.

Saya mahu baca semula daripada Laporan MAGERAN, laporan rasmi yang dibentangkan menceritakan tentang peristiwa 13 Mei membawa kepada perisytiharan darurat tersebut adalah kerana kebebasan bersuara yang sudah di luar kawalan. Tindakan racist yang melampau dan ini antara tindakan yang didalangi oleh Yang Berhormat Ipoh Timur dan parti beliau pada masa itu.

Saya mahu baca, biar rakyat dengar semula apa yang mereka kata pada tahun 1969 membawa kepada peristiwa 13 Mei.

Slogan yang dibawa pada masa itu ialah ‘Malai si’. ‘Malai si’ ini maknanya“Mati Melayu”.

Kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakan-perarakan yang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei ;

“Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” .

Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang ;

“Mati Melayu, sakai pergi masuk hutan”.Pada 11 Mei Jalan Changkat Dollah ;

“KL sekarang Cina punya”.

Pada 12 Mei Jalan Ipoh, Jalan Tunku Abdul Rahman ;

“Melayu balik kampung, Melayu sekarang tiada kuasa. Sekarang kita Cina sudah control.”

Di Jalan Khir Kampung Baru, depan orang Melayu ini kenyataan parti Yang Berhormat Ipoh Timur ;

“Melayu keluar! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu, sekarang kita sudah ada kuasa”.

Pada 12 Mei depan Balai Polis Jalan Pudu ;

“...Semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis.”

Pada 12 Mei. Okey nanti kejap lagi. Saya hendak habiskan. Biar dia faham.

“Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan Melayu punya, mata-mata lancau.”

Pada 12 Mei Jalan Canvel ;

“Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu.”

Pada 12 Mei Jalan Bukit Bintang;

“Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu.”

Saya mohon bertanya Yang Berhormat setuju atau tidak dengan cadangan saya supaya Yang Berhormat Ipoh Timur dan parti dia berani melakukantransformasi demokrasi yang matang ini.

Saya cabar Yang Berhormat IpohTimur antara dalang pencetus 13 Meisupaya walk the talk menjadi anak jantan pertama minta maaf kepada rakyat Malaysia atas politik racist dan politik sempit yang dimainkan pada 1969. Ini adalah sebahagian yang saya sedut ucapan beliau di Dewan Rakyat.

Sekarang ini terpulang kepada kita. Adakah kita bersedia untuk menjadibarua-barua Cina-Cina DAP yang sedang mahu menjadikan Malaysia ini seperti Singapura? Bacalah bahasa yang mereka gunakan kepada orang-orang Melayu satu ketika dulu. Adakah kita sanggup telan dan lupakan segala apa yang Cina DAP lakukan terhadap kita? Terpulang kepada kita..

Sumber : Sanggah Tok Janggut

Apa lagi wahai orang-orang Melayu.. masih nak bagi muka pada bangsat-bangsat yang tak sedar diri ni ??? Masih lagi mahu terus jadi hanjing dan kaldai Cina DAPigs ni yang tak sedar dek untung merempat kenegara kita dan "KITA" yang ikhtiraf mereka sebagai warganegara dan bukan mereka yang ikhtiraf kita !!! Ini hakikat sejarah !!! Bangsat-bangsat ini tidak layak di bumi Malaysia !!! Hanya mereka yang tahu bersyukur dan menghargai sahaja yang layak disini tetapi bukan Cina-cina Ultrakiasu DAPigs ini !!! Sudah kah kita bersedia dan bersatu untuk menghayun penyapu kita bagi membersihkan negara kita dari bangsa bangsat DAPigs ini ????


Sedar la oiii Melayu... !!!!!!! Bangkit dan bersatu... !!!!!!!! Bak kata pepatah... sebelum kita diusir, baik kita yang mengusir... !!!!!!!

Credit to I4TT

2 comments:

  1. Sebenonya jia kita nak tengok masalah ini dari pelbagai sudut, banyak yang pelru kita kaji. Bukan sahaja si malaun DAP ni yang membuat provokasi terhadap org-org Melayu, malah tidak kurang juga org-org Melayu yang juga melakukan provokasi terhadap org-org Cina...itulah impaknya bila darah sudah menyelirap.sudah tidak ada kompromi atau toleransi antara dua pihak yang bertelagah. Dalam konteks ini ia perlulah dijadikan iktibar bagi semua rakyat Malaysia agar bersatu dan mengukuhkan ikat persaudaraan dalam konsep 1Malaysia. Namun kontrak sosial tersebut perlu diikuti dan kita menggunakan satu Bangsa, satu Bahasa dan satu Negara....dalam erti kata lain kerajaan yg memerintah harus mewajibkan kewujudan satu bentuk sekolah SK bagi semua kaum dan dalam masa yang sama implementasi bahasa-bahasa lain harus diperkenalkan dalam sekolah-sekoah SK bagi semua kaum. Kita kini tidak harus menjadikan isu-isu perkauman yanbg berbaur kebencian dijadikan paltform untuk menjadi jagoan untuk masa kini. Itu namanya sifat menyemarakkan kemarahan dan prejudis..bukan sebagai satu kaedah untuk menyatukan ummah..!

    ReplyDelete
  2. Sudah la.. kejadian tu dari melayu sendiri.. umno. Pakcik aku ketua pemuda umno masa tu. Ramai org2 melayu kat kpg bharu yg dia selamatkan. Xpayah la nk salahkan prg lain. Menunding jari.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...